zaterdag 26 juni 2010

Update Alpine van Chatelaine

Nou hier is die dan de laatste update van de Chatelaine Alpine van mijn geliefde vakantieland Oostenrijk, ik heb er nu ongeveer 3 dagen aan gewerkt en ik vind dat ik erg ben opgeschoten. Dat zal wel komen omdat de afghan veel fijner werk is en er meer handelingen zijn, ik kan me nu al verheugen als Geke met de NHA begint en er dan achterkomt dat dat wel heel veel langzamer gaat. Jammer Geke maar het resultaat is er ook naar, gelukkig weet ik dat Geke zal lachen als ze dit leest.

Ik zal de Alpine aan de kant moeten leggen want ik heb met zezelf afgesproken dat hij meegaat op vakantie naar Oostenrijk (zelfs Huub vond dat ook) om er daar verder aan te borduren. Alle geboorte borduurtjes van de kleinkinderen ben ik in Nederland begonnen en heb die in Oostenrijk afgemaakt en ook alle kleine Chatelaines freebees heb ik in Oostenrijk gemaakt vorig jaar, daar heb ik leuke naaldenboekjes van gemaakt en fijne mensen (vriendinnen) mee verwend over de post en face to face. Gelukkig waren ze er allemaal blij mee, stel je voor dat het anders was, hahahaha.

Als alles goed gaat begin ik volgende week met de St. Petersburg van Chatelaine, ja want je weet het maar nooit met mij. Ik krijg wel een kick van het boruren over 2 draadjes het gaat super snel, het zal even duren voordat jullie weer wat van mij horen. Zondag is onze oudste zoon jarig hij wordt 40 jaar en dan is er een feestje, maandag oppassen bij mijn docher, donderdag ziekenhuis dag voor mijn meniere. Het gaat nu gelukkig beter, heb vandaag voor het eerst in 4 maanden auto gereden.

Vrijdag is een feestdag dan komt Joke B. met haar man Cor en daar verheug ik me erg op, want Joke en ik hebben een klik en dezelfde ziekte.

DIE ZIEKTE HEET BORDUURVIRUS

woensdag 23 juni 2010

UPDATE QUILTED HEARTS GARDEN

Zoals beloofd hier de laatste update van deze afghan. blok 17 is ook klaar, de afghan ligt nu even in de kast en nu ben ik bezig met de Alpine van Chatelaine. Dat werkt een stuk sneller over 2 draadjes, alleen een nadeel vind ik dat het patroon niet echt heel erg duidelijk is. Begin volgende week zal ik van deze Chatelaine een update plaatsen.

vrijdag 18 juni 2010

HEEFT NIETS MET BORDUREN TE MAKEN

Ies heel anders dan borduren en toch heeft het overeenkomsten, je moet creatief zijn. Het heeft met eten te maken, elke 3 maand maak ik mijn eigen kruiden olijfolie.  Deze keer is het heel bijzonder omdat ik voor de eerste keer veel verse kruiden uit de tuin kon halen zoals, oregano, tijm, laurier, rozemarijn en wijnkruid. Dan in elke pot veel knoflook, peperkorrels en nog wat gedroogde  kruiden, dit gaat ongeveer 2 maand op een donkere plek staan trekken. Als ik denk dat het klaar is dan zeef ik het door een pantykousje en dan gaat het in leuke flesjes of kannetjes, meestal maak ik van 2 flesjes een cadeautje en dat valt altijd in goede aarde als ik dat iemand geef. Dan komen mijn kinderen nog eens langs, soms denk ik wel eens dat ze het kunnen ruiken en dan vragen ze altijd heel lief is de olie al klaar. Dan ben ik meestal wel 2 liter kwijt, nu heb ik 4,5 liter gemaakt en dan blijft er voor ons 1,5 liter over. Her is zo lekker om salades mee te maken, aardappeltjes in te bakken en meer van die lekkere dingen mee te doen.

Zeg nu zelf als je die foto ziet van die olie dan krijg je toch al trek.

Naald en Draad heeft Moncai Silk opgehaald

Kijk eens wat een mooie kleuren, het is weer een genot om naar te kijken. Sabine en Cees van Naald en Draad waren hier afgelopen zondag om deze wasmand vol mooie zijdes op te halen en hebben nu heel veel kleuren in hun winkel in Roermond. Wat wel jammer was dat het weer niet meezat, we hebben wel buiten gezeten maar echt warm was het niet. Maar als je mensen bij elkaar zet die het borduurvirus hebben dan is het altijd gezellig, dat heb ik gezien bij de borduur ruildagen. Dat waren beide keren hele gezellige dagen met mensen die hetzelfde virus hadden en hebben, volgens mij kom je nooit meer van dit virus af.
Ja en dan deze zijde ik ben er helemaal verliefd op, ik heb me ingeschreven voor de Papillion Sal en die ga ik ook met Moncai Silk borduren. Door het borduren van de Quilted Hearts Garden Afghan met de Moncai Silk 2 draadjes over 1 draadje ben ik helemaal verknocht geraakt aan dit garen, de Chatelaines St. Petersburg en de Alpine gaan dezelfde weg. Er komt gauw een update aan van de QHG ik heb vanmiddag de foto's gemaakt er is weer een blok klaar.

donderdag 10 juni 2010

GEKOCHT VANDAAG



Kijk eens wat ik gekocht heb vandaag. mijn schoondochter heeft een stoffen winkel en gaat ermee stoppen omdat ze het niet meer kan combineren met de kinderen. Vandaag was ik even bij haar in de winkel en ze deed alle bandjes en kantjes heel erg voordelig weg. 2 Meter halen en 1 meter betalen, dus daar heb ik lekker in zitten snuffelen en natuurlijk ook gekocht. De onderste 3 bandjes zijn echt in de kleuren delfts blauw, de derde van onderen is het kussende jongetje en meisje en dat is een gedrukt bandje. De 2de van onderen met de molentjes dat is een ingeweven bandje en heel mooi van kwaliteit. Ik ga de onderste 3 gebruiken in combinatie met een geborduurd kussend paartje en maak er een theedoos van om volgend jaar mee te nemen naar onze vrienden in Canada

Verder heb ik koordjes gekocht was ook 2 halen 1 betalen en 1 meter fiberfill, altijd handig om thuis te hebben. Als ik de theedoos af ben zal ik hem hier plaatsen, maar eerst nog even met de QHG afghan bezig, blok 17 is ook bijna af.


maandag 7 juni 2010

UPDATE QUILTED HEARTS GARDEN

Zoals beloofd hierbij een foto van blok 16 van de Quilted Hearts Garden afghan, dit was een moeilijk blok om aan te werken heel veel kleurtjes en na een paar steekjes weer afhechten dan een andere kleur en weer hetzelfde liedje. Ik had een gevoel dat ik totaal niet opschoot en dat er geen einde aankwam, het gaat dan om de bloemenpartij. Ik denk dat andere borduursters die aan de Nature Home werken dit wel herkennen, ik hoorde wel een meer de kreet alweer die bloemen via mailtjes die ik kreeg. Maar dit blok is nu klaar en ik moet nog 33 blokken.Hier een foto van het totaal wat klaar is. Het wordt wel een hele grote lap als hij klaar is, gisteren ben ik begonnen met het blok wat boven blok 16 komt. Misschien volgende week weer een update wie weet en dan ga ik 1 week aan de Alpine van Chatelaine werken.

vrijdag 4 juni 2010

LAVENDELZAKJES GEMAAKT

Deze week heb ik toch nog even tijd gevonden om deze lavendelzakjes af te werken, ik had ze al langer klaar maar ze moesten nog afgewerkt worden. De mand met cadeautjes raakt weer lekker vol.

Ik ben deze week bijna alleen maar bezig geweest met de QHG afghan en ik heb bijna een blok klaar, ik denk dat ik begin volgende week een foto kan maken en plaatsen. Het was een erg vol blok en het blok wat er boven komt is ook aardig vol. Het voelt bijna net als het flatgebouw van de Nature Home Afghan, maar even doorzetten en dan zijn we over dit punt heen.
                                   Afgelopen woensdag heb ik Katharina van mijn borduurclubje geholpen met blokken te maken voor een afghan, Katharina gaat de Hummingbird van Stoney Creek maken en heeft moeite met het borduren over 1 draadje. Ik had alleen niet gedacht dat het zoveel werk zou zijn, maar het wordt wel heel erg mooi, we gebruiken een perle garen van DMC in bijna dezelfde kleur als de stof en trekken dan 1 draad uit de stof en trekken 2 draden perle om de 10 draden er door heen. Veel werk maar het resultaat mag gezien worden, de stof voor dit werk is gekocht bij Naald en Draad in Roermond en komt goed overeen met de originele stof.


Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.
Powered By Blogger